Bronnen bij Termen: diversiteitHet gebruik van de term "diversiteit" ![]()
Leugenaar! Er is niets origineels aan het beroep van agent. Het enige nieuwe, in de zin van de moderne tijd, dat de allochtone instroom heeft gebracht is achterlijkheid. In de maatschappij als geheel heeft de term diversiteit kennelijk een te slechte naam gekregen om nog veelvuldig gebruikt te worden. Maar bij instellingen en organisaties is hij nog steeds populair, als het er om gaat om moslims en zwarten te bevoordelen. Bij de Universiteit Leiden is het verschijnsel bijzonder sterk, en een vaste columnist van het universiteitsblad besloot er de draak mee steken (Leids universiteitsblad Mare, 24-03-2016, door Geerten Waling, postdoc onderzoeker aan de Universiteit Leiden):
Waarmee dat "diversiteitsbeleid" meteen en volkomen is afgeserveerd: het gaat niet om diversiteit in ideeën, maar de achterlijkheid van moslims met hun geloofseisen. Maar, volkomen voorspelbaar, kwam er een sneue reactie (Leids universiteitsblad Mare, 07-04-2016, door Aniek Smit en Bram Hoonhout, docenten bij het Instituut voor Geschiedenis van de Universiteit Leiden):
Waarna een reactie volgt die de analyse van Waling ten sterkste bevestigd:
Waarna er uitvoerig de retorische truc van de red herring ![]()
Tja ... Ze vallen bij bosjes af in het voortgezet onderwijs. Sneu, hè, dat ze dat gewoon niet kunnen ... Maar ze kunnen rekenen op de vasthoudende allochtonenknuffelaars. Hier hun enige inhoudelijke argument:
Die studies zijn ongetwijfeld dezelfde studies die aantonen dat "Islam is vrede": globale cijfers laten onweerlegbaar zien dat islamitische en Afrikaanse culturen alle vormen van wetenschappelijkheid hopeloos achterlopen ![]() ![]() Maar cijfers hebben dit soort mensen nog nooit van hun geloof afgehaald of afgehouden:
Waarin "diversitiet" vervangen is door haar synoniem "inclusiviteit". En het verschijnsel is in Leiden dus volstrekt institutioneel (de Volkskrant, 07-04-2016, door Vincent Bongers en Petra Meijer):
Zeldzaam openlijke dieventaal: "Eerwraak": het is geen probleem, maar extra kennis. "Uithuwelijken": het is geen probleem, maar extra kennis. "Inteelt": het is geen probleem, maar extra kennis. Enzovoort. Wetenschappelijke fraude. Wetenschappelijke corruptie. En hier een voorbeeld dat laat zien waar "diversiteit" voor staat: racisme (de Volkskrant, 04-08-2016, door John Volkers):
Een bekende zwarte klacht parafraserend: "Seker omdat ik soewart ben ..." Oh ja: dit was de kop op de website:
Oftewel: ze weten wel dat ze smerig bezig zijn ... Deze versie was toch kennelijk te veel van het VIVA-lijstje "10 redenen om een zwarte man te daten" ![]() Er is door op zich onverdacht persoon Jan Terlouw op televisie (bij DWDD) een pleidooi gehouden voor herstel van maatschappelijk vertrouwen, waarbij in de maatschappelijke discussie erna natuurlijk ook weer regelmatig het woord "verbinding" (en zijn stamgenoten) viel. Op nota bene Joop.nl stond een aardige satirische reactie met 32 keer de term. En ondertussen werd ook de term"diversiteit" even meegenomen - 18 keer (Joop.nl, 03-12-2016, door Gert Jan Geling - Historicus, Theoloog en Arabist ![]()
In totaal dus 32 keer verbinding en 18 keer diversiteit. Op papier. In de praktijk haten vanwege hun culturele nederlaag alle zwarten ons ![]() ![]() ![]() En nu hebben we toch zo'n mooi en pakkend voordeel van "diversiteit" ... (de Volkskrant, 19-09-2017, door Vito Shukrula, advocaat te Amsterdam):
Precies! Je hebt diverse agenten nodig om het diverse laag-intelligenete tuig tot bedaren te brengen ... "Diversiteit" behoort tot de meest virulente vormen van maatschappelijke kanker. En tot de meest dodelijke, denk aan de "Diversiteit in de cockpit". Het is ook alles-doordringend, zodat het moeilijk is een echt representatief voorbeeld te vinden. Hier weer eens een poging (GeenStijl.nl, 25-04-2019, door Spartacus ![]()
Het commentaar van GeenStijl:
Dodelijk. Het commentaar van de reageerders (selectie):
Waarna de vraag slechts is: wat is nu een betere weergave van de ultieme dommigheid van dit diversiteitsgedoe: die kop van Linda Voortman, of de manier waarop de inhoud wordt afgemaakt door de mensen uit de maatschappelijke praktijk? Naar Termen, diversiteit ![]() ![]()
|