Bronnen bij Psychologische krachten, basaal: vriend-vijandDeze redactie kreeg het geval van "De vriend van mijn vijand is mijn vijand" aangereikt naar aanleiding van een geval in de relationele sfeer met familie en schoonfamilie, enzo. Hier een voorbeeld van een maatschappelijk geval. Het komt van het dagblad Trouw , wat deze redactie niet leest (de Volkskrant is kotshulp genoeg), maar ze kreeg een tip van GeenStijl (GeenStijl.nl, 08-01-2023, door Ronaldo, ):
Hier viel allemaal nog veel meer over te zeggen , maar het gaat om dit (trouw.nl, 07-01-2023, Opinie - Brief van de hoofdredactie, ):
Niks meer racistisch als "Een vrolijk Suikerfeest", of "Een zalige zwarte Keti Koti".
Niks negatiefs over niemand. Dat kan dus nooit racistisch zijn, want racisme gaat over mensen op wat voor manier dan ook benadelen. En na nog wat christelijk gelieg en gemonkel (er stond in die 'Fourteen words' geen 'blank' want ze waren in het Engels) volgt er dan dit:
Dan is er wel nog een kleine uitbreiding nodig, namelijk van mensen naar dingen, en woorden moet je even beschouwen als dingen, maar dan is dit toch duidelijk een geval van "De vriend van mijn vijand is mijn vijand". Want de vijand is "De racisten", het woord "blank" is een "vriend" van "De racisten", dus is het woord blank een vijand van de linksextremisten en wokisten als die van Trouw. Naar Psychologische krachten , of site home .
|